zaterdag 5 juni 2004

K-DAY

In navolging van D-day hield ik vandaag mijn eigen kleine K-day. Ook mijn Kamer was een klein slachtveld. Cursussen van verzending, sociaal recht en douane bezetten mijn bureau. De alliantie, gewapend met plastic zakken en kartonnen dozen, maakte zich deze morgen klaar voor de invasie. Om 10 u was het zover. De eerste inval van Kolonel Moeder was een feit. Generaal Hannibal werd vanuit zijn bed totaal verrast. Een aanval in het donker is laf, maar een goed soldaat moet ook dan paraat staan (of liggen). De enige techniek die de Generaal nog kon bedenken, bestond uit de grot-methode (bedacht in Afghanistan door een zekere Osama bin Laden). Deze bestaat eruit de dekens zo ver mogelijk over het hoofd te trekken, al dan niet het eigen hoofd of dat van de tegenstander. In geval dat het om het hoofd van de tegenstander zou gaan, kan dit als een verdienstelijke vertragingsmanoeuvre beschouwd worden. Het grote nadeel is dat de Generaal hierbij zijn bed zou moeten verlaten, wat not done is.
In het andere geval kan je maar hopen dat de dekens dik genoeg zijn om geen enkel straaltje daglicht door te laten. Generaal Hannibal koos voor zijn eigen hoofd.

Kolonel Moeder naderde het rolluik, maar dat was dan buiten het mijnenveld van cursussen statistiek, Nederlands en management gerekend. Die lagen strategisch op de grond, klaar om erover te struikelen. Een smerige vloek werd geuit door Kolonel Moeder. Daarna volgde een zware boenk en de rust keerde weer…Generaal Hannibal had de veldslag gewonnen.