zaterdag 26 juni 2004

Become a model

België en Nederland zijn landen waar zonnegod Ra zich weinig laat zien. Mannen en vrouwen lopen gekleed alsof de burka ook hier is ingevoerd, maar als je het geheel van dichterbij bekijkt, zijn het ordinaire kw’s die de drager moeten beschermen tegen een zoveelste regenbui. Begrijpelijkerwijs is het voor een modegevoelig persoon niet evident de laatste aankoopjes uit de Veldstraat op straat te showen.

Sommige mensen mogen nog de mooiste kleren dragen; als je eenmaal lelijk bent, kan je dat niet verbergen. Anderen willen het lot tarten en zoeken enige vluchtige erkenning op www.become-a-model.nl . Het concept is zo oud als de straat: op deze site kan je een foto plaatsen en je vriendjes en vriendinnetjes vragen om op je uiterlijk te stemmen. Als enkel je vrienden en vriendinnen dit doen, kan dit nog deftig aflopen. Alleen is het twijfelachtig of enkel zij zullen stemmen. Misschien wordt jouw site wel doorgegeven aan anderen of vindt een zoekrobot jouw site.

In het beste geval ben je zo lelijk dat je door een ugly people modellenbureau gecast wordt. Ik wilde jullie dolgraag de website doorspelen, omdat ik weet dat er een grote behoefte onder jullie bestaat om door dit kantoor ondekt te worden, maar de url ontgaat me. Maar het bestaat, en ik kan het weten.