maandag 11 december 2006

Masterchef

Sommigen zouden smeken om meer tijd. In mijn geval heb ik tijd zat: ik ben in ziekteverlof. Als het lezen me tegen steekt, oefen ik mijn vingercoördinatie met de zapper. Zo kwam ik op Masterchef op één terecht.

In dit programma nemen would-be koks het tegen elkaar op om masterchef te worden. Slechts 1 kan de titel dragen. De drie overblijvers hebben elk hun eigen stijl. Koken kunnen ze, alleen maken er sommigen er wel een raar potje van.

De 60-jarige Peter is een kei in de Franse keuken. Hij doet me wat denken aan Herwig Van Hove. Zwetend en puffend alles met zijn vettige pollekes bepotelen en verwerken. In tegenstelling tot de Vlaamse kok, kan hij wel een bord versieren.

Daksha is gespecialiseerd in de Indiase keuken. Wellicht lekkere hete, pikante smaken. Zonde dat ze alles als aardappelstamp op een bord kwakt. Misschien moet ze zich maar specialiseren in mortel maken.

Last but not least: Dean. Onervaren natuurtalent. Zijn gerechten die hij voor het eerst maakt, lukken ook meestal. Tevens ook mijn favoriet. Hij heeft alleen wat weinig ervaring in vergelijking met Peter en Daksha.

Als je het spannend wil houden, stem dan zeker af morgen om 15u40. Niet thuis? Op het internet vind je alvast de winnaar. In Nederland en Engeland hebben ze deze reeks al eerder gezien.