donderdag 25 november 2004

Progressief Vs Conservatief: De Werf

Vanavond zal het een beslissend moment voor Vlaanderen zijn. Niet dat VTM de maatstaf voor het Vlaamse gedachtengoed is, maar een verkiezing tussen een lesbisch paar of een heterokoppel met Vlaams Belang banden, dat is niet mis… Om half 9 deze avond zal beslist worden wie het huis van De Werf gewonnen heeft: Nele en Fanny of Lila en Peter.

Zelf ga ik niet stemmen. Hoe gek is het idee niet, dat een kijker zomaar een huis cadeau doet aan een koppel dat hij van haar noch pluimen kent. Straffer zelfs, de kijker dient er nog voor te betalen ook! En hoeveel mensen zullen hun stem uitbrengen? Waarschijnlijk veel te veel.

Hoe dan ook, wie het huis wint, is tevens de zondebok. Als Lila en Peter winnen, zal er morgen in de kranten gesuggereerd worden dat Vlaanderen behoudensgezind is en dat de achterban van het VB er wel voor iets tussen zal zitten.

Winnen Fanny en Nele, dan is het puur omdat ze lesbisch zijn en enkel daarom, niet zozeer voor hun karakters… Ken je dat? Het sensationele…

(ook al is homo of lesbisch zijn belange zo sensationeel niet meer. Gisteren nog in Thuis op TV1 Introductie van een lesbische verkoopster)

Het is waar, VTM heeft voor een keer een lesbisch koppel op een normale manier in beeld gebracht. Zoals deze ochtend in de krant stond: wat een verschil met de Jamberstijd!

De halve finale was eigenlijk wel degoutant. De afgevallenen mochten rechter spelen en openstaande wraakrekeningen vereffenen. En, o, wat gingen ze daar gretig op in.

Juist Glenn had er geen zin in. Een kalfachtige reactie van een koppel: we vinden het moedig van Sandra dat ze hier is. Hoe naïef.

Mocht je nog willen stemmen:

0905/ 565 01 voor Nele en Fanny
0905/ 565 02 voor Peter en Lila

Sms 3333

Werf 1 voor Nele en Fanny
Werf 2 voor Peter en Lila

0,5 EUR per stem.

En als je dan toch geld te veel hebt:

Stort ook 0,5 EUR op bankrekening

063-…

Het zal besteed worden voor de bouw van een huis. Hey, what’s the difference?

www.vtm.be/dewerf