donderdag 30 september 2004

Nancy en Hans

Op een anonieme, democratische manier wordt in het VTM-programma De Werf een koppel weggestemd.

Hoe verloopt dit dan? Wel, de metselaars slenteren een voor een naar de urne waar ze onder het inzoomende oog van de camera een naamkaartje van een koppel nemen en het in de pot deponeren. Daarna leggen ze (geheel vrijblijvend?) een verklaring af om hun keuze te motiveren. Tenslotte worden de stemmen geteld en het koppel met de meeste stemmen valt af.

Samengevat: elk koppel brengt een stem uit en de uitgebrachte stemmen zijn bepalend.

Waarom deze lullige samenvatting? Gewoon om te beklemtonen dat elk koppel verantwoordelijk is voor de uitslag. En welke reactie geeft Michel, een deelnemer van het spel?

“Stomme trutten, het is jullie fout” (dat Nancy en Hans afvallen), duidend op een lesbisch koppel dat ook meespeelt…

Misschien hebben de lesbo’s op Nancy en Hans gestemd, misschien ook niet, want net op dat moment draaide de camera niet en zij hebben ook geen motivatiegesprekje afgelegd. En toch verklaart deze man dat het de fout van de twee is.

Straffe toestanden vind ik dat. En wat te denken over de uitspraken van Nancy en Hans? “Zorg ervoor dat die wijven rap verdwijnen”

Er zijn nog wel enkele dingen die me niet bevallen, maar laat ik het bij een ding houden: de presentatrice wordt ondertiteld. Is dit omdat ze er geen vonden die AN spreekt? I don’t know, I don’t know, maar het zegt wel al veel over de kwaliteiten ervan…